Hentzel - DK

British Shorthair Opdræt

Briten er en godmodig og kærlig kat.​

Mange syntes at intelligensen ligger lidt under andre racer, men er man først ejer af en eller flere briter, ser man straks at dette ikke er tilfældet.

Man er ikke i tvivl om, at den elsker sine ejere. Er man optaget af andre gøremål end lige den/dem, ja så skal briten nok gøre opmærksom på sig selv, såsom at gnide sig op ad ens ben eller skride ud til køleskabet, da den altid er ved at ”dø af sult”.

læses der i avisen, tja så hopper briten da bare op og sætter sin store bag, lige der hvor man er kommet til og ser dig/jer kærligt lige ind i øjnene, mens den spinder nok så højt.

Briten holder meget af ro og hygge omkring sig. Den ligger gerne helt op ad dem som den holder af, især hvis det er i sofaen eller i senge. På skødet kan det også gå an’, men den ønsker ikke hele tiden at blive båret på, men en gang i mellem er det bare dejligt. Briten er en alle tiders kat, om man bor i lejlighed eller i hus med have, bare der er nogen omkring den.

En vindueskarm, hvor måske solen kan nå den, uden dog at der bliver for varmt, så er det bare alle tiders.
Briten er en sund og robust kat. Den skal være stor, dvs. for en hankat ca. 6-7 kg, for en hunkat lidt mindre ca. 5 kg,

Britens temperament er fra naturens side godt. Den er ikke let at skræmme og tager alting med den største ro. Man skal dog ikke tage fejl, og tro at den ligger i et sofahjørne hele dagen, nej – nej. Briten bruger megen tid på at lege, og er der legetøj, – jubii hvor vi kan lege, men det foregår dog nede på gulvet, så man slet ikke tror at denne sendrægtige kat kan være så hurtig, men det kan den – vi har beviserne gående her.

Tekst: Irene Hentzel

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn